Rityta 3 kopia 4 Rityta 3 kopia Rityta 3 kopia 3 Rityta 3 kopia 2 Rityta 1 kopia 2 Rityta 2 kopia Shape Created with Sketch.

Förmånsväljaren - snabbaste vägen till dina förmåner

Använd reglagen för att visa var du är i yrkeslivet, så plockar vi fram de förmåner som passar dig bäst.

Jag är...
och jag...

Som ingenjör ska du ha bra betalt

Att du är väl förberedd kan göra stor skillnad i plånboken. Dessa förmåner passar bra att kika närmare på inför samtalet med chefen.

Ta stöd av oss

Vi kan dina rättigheter och ger dig råd och stöd om du blir uppsagd eller avskedad. Här har vi samlat de förmåner du kan ha nytta av.

Hej jobbsökare!

Redo för nya utmaningar? Titta närmare på de här förmånerna, de kan hjälpa dig att komma vidare i karriären.

Förenkla din vardag

Vi hjälper dig med allt från en lättskött vardagsekonomi med bra lånemöjligheter till nödvändiga försäkringar.

Vad tråkigt. Vi kan stötta dig.

Det är aldrig bra om något krånglar på din arbetsplats. Ta en titt om de här förmånerna kan hjälpa dig. Annars ring oss!

Ta vara på din talang!

Bra kan alltid bli bättre. Kompetensutveckla dig själv med hjälp av våra verktyg och tjänster.

Hej förälder!

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på före och under föräldraledigheten. Här har vi samlat de förmåner du kan ha nytta av.

Ja, vad spännande!

Att ta steget till att bli egen är både utvecklande och utmanade. Med de här förmånerna får du en bra start!

Det behövs fler som du

Som chef ökar ansvaret men också möjligheten till utveckling. Här hittar du förmåner som stödjer dig på vägen mot en ledarroll.

Vi är gärna ditt bollplank!

Allt stöter på motgångar någon gång. Vi på Sveriges Ingenjörer hjälper gärna till. Kika på de här förmånerna eller ring oss.

Det ska betala sig att vara ingenjör

Ta rätt betalt utefter din kompetens och arbetsuppgifter. De här förmånerna hjälper dig!

Hej innovatör!

Idéer kan vi aldrig få för många av. Få hjälp med att förverkliga dina idéer med de här förmånerna.

Ta vara på din talang

Utvecklas i ditt ledarskap med våra tjänster som är specifikt framtagna för dig som ingenjör och chef.

Du är efterfrågad

Dags för nya utmaningar? Här finns tips och verktyg som hjälper dig att ta nästa steg i din chefskarriär.

Din chefskarriär ska löna sig

Som chef har du ett ansvar för utvecklingen av medarbetare och organisation – det ska synas på lönen. Här finns verktygen du behöver för att lyfta din lön.

Det kan vara tufft att vara chef

Men problem är till för att lösas. Vi kan dina rättigheter och finns här för att stötta dig.

Använd oss för att utöka ditt nätverk

Träffa nya människor och upptäck spännande möjligheter med vårt ingenjörsnätverk.

Ja, vad spännande!

Det är aldrig försent att starta eget. Med de här förmånerna får du en bra start.

Ta vara på din talang

Bra kan alltid bli bättre. Kompetensutveckla dig själv med hjälp av våra verktyg och tjänster.

Förenkla din vardag

Vi hjälper dig med allt från en lättskött vardagsekonomi med bra lånemöjligheter till nödvändiga försäkringar.

Förenkla din vardag

Vi hjälper dig med allt från en lättskött vardagsekonomi med bra lånemöjligheter till nödvändiga försäkringar.

Om din föräldraledighet

Alla föräldrar har enligt lagen rätt till ledighet när barnet föds och därefter för att sköta om barnet. Här har vi sammanställt information om de huvudsakliga bestämmelserna kring föräldraledighet.

Läs mer

Från idé till verklighet

Att skapa något eget och unikt, något som ingen annan har tänkt på, är en viktig drivkraft för många ingenjörer som funderar på att starta eget. Här hittar du nyttig information att använda på vägen mot en lyckad kommersialisering av din produkt eller tjänst.

Läs mer

Fackligt stöd för chefer

Som chef kan du välja om du vill bli företrädd av den lokala föreningen, eller vända dig direkt till förbundet. En del medlemmar med chefsposition väljer att endast kvarstå som medlem centralt och få råd, stöd och förhandlingshjälp från våra ombudsmän på kansliet.

Läs mer

Lönestatistik

Vad tjänar en ingenjör i din bransch och i din yrkesroll? Med vår lönestatistik blir det lättare att löneförhandla. I lönedatabasen Saco Lönesök kan du som medlem jämföra din lön med 70 000 andra ingenjörslöner.

Läs mer

Lönerådgivning

Passa på att ställa dina frågor om lön till vår Rådgivning. Där finns experter på ingenjörslöner som kan hjälpa till som bollplank inför lönesamtalet. Ring 08-613 80 00 eller skicka din fråga till forhandling@sverigesingenjorer.se.

Checklistor inför lönesamtalet

Din löneutveckling påverkas av din prestation och ditt bidrag till verksamheten. Det är i lönesamtalet med din chef som din insats ska utvärderas. Förbered dig inför samtalet med våra tips och checklistor.

Läs mer

Chefs- och ledarskapsseminarier

Hos oss har du tillgång till ett stort utbud av seminarier och intressanta workshops med fokus på ledarrollen. Du får inspiration och konkreta tips och verktyg som direkt kan appliceras i vardagen och gör dig till en bättre ledare.

Läs mer

Rådgivning

I Rådgivningen möts du bland annat av våra ombudsmän som är ditt stöd i allt som rör ditt arbetsliv. Du kan ställa frågor om exempelvis problem på jobbet, varsel eller arbetsmiljö. Rådgivningen är ditt bästa stöd när du har funderingar, stora som små.
Ring oss på 08-613 80 00.

Förhandlingshjälp & Rättshjälp

Våra ombudsmän kan hjälpa dig att förhandla om det uppstår problem på din arbetsplats. Du kan få rättshjälp och bli företrädd av våra skickliga förbundsjurister i en arbetstvist eller för att överklaga beslut om till exempel sjukpenning eller a-kassa. Du når dem via 08-613 80 00.

Mer om uppsägning

Här kan du läsa mer om dina rättigheter om du blir uppsagd eller avskedad. Uppsägningsprocessen ska genomföras på rätt sätt. Vi står på din sida och bevakar dina rättigheter.

Läs mer

Bankerbjudanden

Vi har samarbeten med olika banker som ger dig möjlighet att stärka din privatekonomi. Läs mer om förmånliga bo- och medlemslån.

Läs mer

Försäkringar för ditt privatliv

Som medlem i är du värd ett tryggt arbetsliv och ett tryggt privatliv. Därför erbjuder vi försäkringar anpassade för dig, din familj och dina ägodelar via Akademikerförsäkring och If Skadeförsäkring.

Timprisstatistik och arvodesberäkning

Hur mycket ska jag ta betalt? Marknadspris råder men det är stora variationer sett över bransch, geografi, ålder och erfarenhet. Det kan därför vara svårt att veta vad som är rätt pris. Med den här förmånen får du hjälp.

Läs mer

Inkomstförsäkring

Med en inkomstförsäkring kan du känna dig trygg. Vår inkomstförsäkring ger 80 procent av en månadslön på upp till 100.000 kr/mån (brutto) i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös.

Läs mer

Kollektivatal

Som ingenjör ska du känna dig trygg och säker på att du har bra arbetsvillkor. Därför är en av våra viktigaste uppgifter som fackförbund att förhandla fram branschanpassade kollektivavtal som reglerar övergripande villkor för exempelvis tjänstepension, res- och övertidsersättning, sjuklön samt föräldralön.

Läs mer

CV-granskning

Ditt cv och personliga brev ska marknadsföra dig och dina kompetenser. En bra och tydlig utformning ökar dina möjligheter att ta dig till ända till jobbintervjun. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning, nyttja det!

Läs mer

Karriärcoachning

Kom vidare i karriären och använd din kompetens på bästa sätt. Coachning hjälper dig att utvecklas och använda din kunskap och dina talanger på bästa sätt. Som medlem får du tre samtal med en personlig karriärcoach.

Läs mer

Avtalsgranskning

Se till att du får rätt villkor innan du skriver på ditt nya anställningsavtal. Vi vet vad du behöver tänka på och granskar bland annat anställnings-, konsult- eller sekretessavtal.

Läs mer

Kurser & Seminarier

Vi har ett stort utbud av kurser och seminarier inom bland annat karriär, ledarskap, arbetsmiljö, företagande och innovation, samt rabatt på kompetensutveckling.

Läs mer

Ingenjörskarriär

Till Ingenjörskarriär.se kan du vända dig för allt som rör yrkeslivet som ingenjör. När du vill söka nytt jobb, ta ett steg i karriären, förbereda dig för lönesamtalet eller har frågor kring ledarskap.

Läs mer

Kollektivavtalade försäkringar

Om din arbetsplats har kollektivavtal har du rätt till avtalsförsäkring. Den är en anställningsförmån för alla anställda hos en arbetsgivare med kollektivavtal. Du har rätt till tjänstepension, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) och Tjänstegrupplivförsäkring (TGL).

Läs mer

Försäkringar och bankerbjudande för egenföretagare

Sveriges Ingenjörer har samarbetsavtal med Akademikerförsäkring och If avseende specifika försäkringar för dig som driver eget. Dessutom finns det ett avtal med Danske Bank om ett företagarpaket.

Läs mer

Om din pension

När vi arbetar har vi inte bara en lön som betalas ut varje månad utan vi tjänar också in den lön vi ska leva av senare i livet. Här hittar du mer information om din tjänstepension.

Läs mer

Diskriminering

En arbetsplats fri från diskriminering är inte en utopi, det är ett lagkrav. Lagen ställer även krav på ett förebyggande arbete där allas lika rättigheter och möjligheter tas till vara. Här hittar du mer information om diskriminering och dina rättigheter.

Läs mer

Ingenjörsmentor

Som mentor för en nyanländ ingenjör får du stötta och bidra med din erfarenhet av arbetsmarknaden för ingenjörer i Sverige. Vi vågar lova att det ger kompetensutveckling och berikar både dig och den ingenjörskollega du stöttar.

Läs mer

Ny Teknik

Ny Tekniks digitala premiumtjänst, som ingår i medlemskapet, samlar de tekniknyheter som berör dig som ingenjör. Som medlem har du fri tillgång till allt innehåll – i mobilen, plattan eller datorn.

Nätverk

Som medlem i Sveriges Ingenjörer är du en del av landets största ingenjörsnätverk. Inom Sveriges Ingenjörer finns idag bland annat kvinnliga nätverk och nätverk för medlemmar som är chefer.

Läs mer

Stöd till egenföretagare

Du som är eller vill bli egenföretagare erbjuds specialförmåner och tjänster som hjälper dig i alla skeden som företagare.

Läs mer

Avtalshjälp för egenföretagare

Varför uppfinna hjulet igen? Använd våra kommenterade checklistor som utgångspunkt när du ska skriva avtal med andra företag, kompanjoner eller med anställda.

Läs mer

Chefslönestatistik

Som chef har du ett stort ansvar för utvecklingen av dina medarbetare och din organisation – det ska synas på lönen. Vi tar årligen fram speciell lönestatistik för chefer. Den visar vad chefer i samma position och med samma utbildning som du tjänar.

Läs mer

DUPLICATE: Rådgivning

*

I Rådgivningen möts du bland annat av våra ombudsmän som är ditt stöd i allt som rör ditt arbetsliv. Du kan ställa frågor om exempelvis problem på jobbet, varsel eller arbetsmiljö. Våra rådgivare är ditt bästa stöd när du har funderingar, stora som små. Rådgivningen når du på 08-613 80 00.

Chefsnätverk

Att ingå i ett chefsnätverk kan vara ett stöd oavsett om du är nybliven chef eller om du har varit chef länge. I våra nätverk hittar du likasinnade att bolla idéer och dela kunskap och erfarenheter med.

Läs mer

Chefsmentor

Programmet vänder sig både till dig som är ny i chefsrollen och till mer erfarna ledare. Du får en unik möjlighet att utvecklas i din ledarroll och chans att utöka ditt nätverk med andra ingenjörschefer. Du får dessutom utbildning i olika ämnen som förändringsledarskap och kommunikation.

Läs mer

VD-/Chefsavtal

För en person i företagsledande eller jämförbar ställning gäller inte lagen om anställningsskydd. Det är därför viktigt att du försäkrar dig om ett avtal som ger dig trygghet både under och efter anställningen.

Läs mer

Leda innovation

Sveriges Ingenjörers utbildning Leda innovation utvecklar din kompetens kring att leda och organisera innovation och affärsutveckling. Som deltagare får du de verktyg du behöver för att se innovationsmöjligheterna, sälja in dem och tydliggöra affärsnyttan.

Läs mer

Distriktet – ditt lokala nätverk

Förbundet har 20 distrikt fördelade länsvis. Distrikten är en ideell verksamhet inom förbundet som riktar till sig alla medlemmar lokalt som ett forum för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Ledorden för distriktsverksamheten är närhet – nätverk – intresse.

Läs mer

Om din pension

När du är pensionär betalas tjänstepensionen ut. Den tjänade du in till när du arbetade som en extra lön. Här hittar du mer information om din tjänstepension.

Läs mer

Lokala förtroendevalda

Vi finns representerade med förtroendevalda på de flesta av våra medlemmars arbetsplatser. De utgör länken mellan dig och din arbetsgivare i vardagen och bevakar frågor som till exempel löneförhandlingar, organisationsförändringar och chefstillsättningar.

Läs mer

Stipendier

Som medlem kan du söka stipendier från våra fonder om du av olika skäl behöver ekonomiskt stöd.

Läs mer

Nyheter 2018

LinkedIn-granskning

Få en professionell bedömning av din LinkedIn-profil. Vi ger dig svar på hur du kan öka effekten av din profil och därmed förbättra dina chanser till att få jobbet du vill ha.

Läs mer

Fritidshusförsäkring

Genom oss kan du teckna förmånliga försäkringar. Senaste nytt är en fritidshusförsäkring från If Skadeförsäkring.

Läs mer

Avtalsgranskning

Avtalshjälp för egenföretagare

Bankerbjudanden

Checklistor inför lönesamtalet

Chefs- och ledarskapsseminarier

Chefslönestatistik

Chefsmentor

Chefsnätverk

Cv-granskning

Diskriminering

Distriktet - ditt lokala nätverk

Fackligt stöd för chefer

Från idé till verklighet

Förhandlingshjälp & Rättshjälp

Försäkringar för ditt privatliv

Försäkringar och bankerbjudande för egenföretagare

Ingenjörskarriär

Inkomstförsäkring

Karriärcoachning

Kollektivavtal

Kollektivavtalade försäkringar

Kurser & Seminarier

Leda innovation

LinkedIn-granskning

Lokala förtroendevalda

Lönerådgivning

Lönestatistik

Mer om uppsägning

Ny Teknik

Nätverk

Om din föräldraledighet

Om din pension

Rådgivning

Stipendier

Stöd till egenföretagare

Timprisstatistik och arvodesberäkning

VD-/Chefsavtal