Arrangera medlemsaktiviteter

Här hittar du som styrelsemedlem information om hur du anordnar medlemsaktiviteter.

Olika slags aktiviteter

Som distriktsstyrelse har ni bra insikt om vad som efterfrågas av medlemmarna i ert distrikt och målet är att ni ska genomföra någon aktivitet per termin. Till exempel kan ni anordna studiebesök eller föreläsningar inom områden som teknik och innovation, personlig utveckling eller samhällsfrågor. Sveriges Ingenjörers kansli kan också bidra med föreläsare inom exempelvis pension och försäkring, egenföretagande eller lön. 

Seminarieutbudet 2019 hittar ni här. Där hoppas vi att ni ska få både inspiration och hitta förslag på föreläsningar och ämnen när ni planerar era aktiviteter. Tänk på att en del av föreläsarna kan behöva lång framförhållning, så boka in dem i god tid! Det ger oss också bättre tid att marknadsföra aktiviteten. Vi kommer fylla på den här listan allteftersom.

Vill du ha tips på fler ämnen, föreläsare eller upplägg hjälper vi på kansliet gärna till. Hör av dig till Annika Prine eller Kari Waldenström. Tänk på att medlemmarna är olika och att det därför är bra att variera distriktsaktiviteterna så att de intresserar fler.

Praktisk information

  • Bestäm datum för aktiviteten och meddela kansliet omgående, via mejl till distrikt@sverigesingenjorer.se, så att vi vet att ni planerar en aktivitet.
  • Skicka gärna underlag för event så snart det är fastställt, dock senast två veckor innan inbjudningsdatum (Inbjudan ligger i Ingenjörens nyhetsbrev som skickas fredagar udda veckor) ska praktisk information om aktiviteten (underlag för event) skickas till distrikt@sverigesingenjorer.se
  • Som det nämns ovan är det viktigt med framförhållning och att ni skickar in underlag till event i god tid innan. Därför finns det några deadlines ni bör hålla koll på. Se dokumentet till höger under "Verktyg". 
  • Glöm inte att skicka in kvitton till kari.waldenstrom@sverigesingenjorer.se efter aktiviteten.

Synlighetsmaterial

Beställ gärna eller se till att det finns tillgängligt presentationsmaterial på era events - rollupsfilmer, broschyrer om förbundet, affischer etc. Materialet beställer ni här. 

Att tänka på

  • Passar aktiviteten bäst som frukostseminarium, lunch- eller kvällsaktivitet?
  • Boka lokal, förtäring och eventuella andra praktiska detaljer. Ett tips är att fråga om paketpris för lokal och förtäring.
  • Vid sammansättning av panel eller talare är det viktigt att tänka på mångfald. Det bidrar till fler perspektiv och inkludering.
  • Dela aktiviteten på sociala medier, prata med kollegor och medlemmar!
  • Fördela ansvaret på plats: Vem tar hand om deltagarlista/mottagande, introduktion av aktivitet/föreläsare, hanterar eventuella allergier och annan kommunikation med lokalansvarig?

Allmänna frågor

Telefon till kansliet:
08 - 613 80 00