Din ingenjörslön

Som ingenjör bidrar du till tillväxt och välfärd – och för det ska du ha bra betalt. Sveriges Ingenjörer arbetar för att höja din status och få arbetsgivarna att få bättre förståelse för ditt värde. Till oss kan du också vända dig om du vill ha hjälp med underlag och argument inför det viktiga lönesamtalet.

Sveriges Ingenjörer är det enda fackförbundet med fullständigt fokus på just ingenjörer. Vi arbetar för att påverka svenska arbetsgivare i frågor som rör ingenjörslöner genom att sluta kollektivavtal och bilda opinion. I vårt uppdrag ingår också att ge dig som medlem handfast stöd som ökar möjligheten till en god löneutveckling. Det gör vi genom erbjuda kvalificerad, personlig rådgivning kring lön och genom att varje år släppa en unik, ingenjörsspecifik statistik som du kan använda som underlag i ditt lönesamtal.

Jämför din lön
Använd Sveriges Ingenjörers unika, ingenjörsspecifika lönestatistik som underlag i ditt lönesamtal. Statistiken baserar sig på 70 000 yrkesverksamma medlemmars uppgifter från 2016 års löneenkät.


Checklista inför första förhandlingen

Behöver du snabb hjälp inför första löneförhandlingen? Vi har satt ihop en kom ihåg-lista som tar upp de viktigaste punkterna att tänka på i förberedelsearbetet.

Se vår ombudsman Pia Bäckström, privat sektor, förklara vilka faktorer som påverkar din lön.

Saco Lönesök
- för medlemmar

I lönedatabasen Saco Lönesök kan du som medlem i Sveriges Ingenjörer jämföra din lön med 70 000 andra ingenjörslöner. Använd statistiken i syfte att få rätt lön. 

Saco lönesök

En tidning om ingenjörslöner.