Facklig utbildning

Våra fackliga utbildningar ger dig bättre förutsättningar att företräda medlemmarna på din arbetsplats. Dessutom får du kunskaper du har nytta av i ditt yrkesliv och personlig utveckling.

Om våra kurser

Kurserna vi arrangerar är utformade för att stödja dig i ditt uppdrag som förtroendevald. Platserna går vanligtvis åt fort, så se till att anmäla dig i god tid. Upp till tre personer från samma arbetsplats kan delta vid samma kurstillfälle. Förtroendemannalagens regler om rätt till ledighet med bibehållen lön gäller för deltagande i våra kurser. Tala med arbetsgivaren i god tid före kursen och begär ledigt.

Saknar din arbetsplats kollektivavtal?
Då omfattas du inte av Förtroendemannalagen. Det innebär bl. a att du inte har rätt att arbeta fackligt på betald arbetstid och kan inte gå förbundets generella kursutbud. Kontakta oss så ser vi till att du får utbildning och stöd utifrån dina förutsättningar.


Kom igång kurs

Nybildad förening? Vi hjälper er att komma igång med arbetet under en introduktionskurs


Facklig grundkurs

För dig som är ny förtroendevald ger grundkursen en praktisk och teoretisk facklig kunskapsbas för att komma igång med ditt uppdrag. Under kursen varvas föreläsningar och diskussioner med grupparbeten och övningar. 


Tema- och fördjupningskurser

För dig som gått facklig grundkurs - fortsätt utvecklas med en temakurs, till exempel inom fackligt ledarskap, lön och MBL. Är du erfaren förtroendevald kan du fördjupa dig inom områden som juridik och förhandlingsteknik.


Lokala seminarier

Anställd från Sveriges Ingenjörers kansli kommer till er styrelse för en genomgång av till exempel medbestämmandelagen (MBL), arbetsbrist (LAS) eller arbetsmiljöarbete.

Kontakt

Utbildningsadministratör

Annica Danhard
Telefon: 08-613 80 00

Aktuella kurstillfällen

feb
5

Plats: Stockholm, Djurönäset

Facklig grundkurs, internat, privat sektor

feb
6

Plats: Stockholm, Citykonferensen

Samtalsmetodik i din fackliga roll

feb
12

Plats: Stockholm, Citykonferensen

Facklig grundkurs, externat, privat sektor

feb
19

Plats: Stockholm, Citykonferensen

Förhandlingsteknik

feb
19

Plats: Stockholm, Djurönäset

Facklig grundkurs, internat, privat sektor